Kategoria(t): Yleinen

Ystävänpäivä

Ystävänpäivä on mielestäni yksi vuoden mukavimmista päivistä. Ei meillä sitä mitenkään erityisesti juhlisteta – korkeintaan saatan saada kukkia mieheltä mikä on tietysti kivaa – mutta minua viehättää nimenomaan suomalainen tapa muistaa ystäviä ympäri maailman.

Omiin ekspattivuosiini on mahtunut yksi tai kaksi yksinäisempää vuotta, jolloin ei ollut ympärillä laumoittain kavereita joiden kanssa arjen iloja ja suruja jakaa. Erityisesti komennusten ensimmäiset puolivuotiset voivat ottaa hyvinkin koville, kun on kova ikävä edelliseen asuinmaahan jääneitä ystäviä, eikä uusia ole vielä sankoin joukoin ilmoittautunut. Siksi jokainen uusi kaveri ja ystävä on minulle  ilon aihe, ja mikäs sen mukavampi tilaisuus kiittää yhteisistä kivoista hetkistä kuin muistaminen ystävänpäivänä!

Näissä mietteissä tein pienen paketin ystävänpäivätehtäviä suomikoululaisia varten. Tällä kertaa ei ole kyse laajasta eriytytetystä paketista, eikä tarkoituksena ole käydä läpi laajaa sanastoa – vaan ihan vain muistaa kaveria! Tehtävät löytyvät PDF-muodossa tästä:

Ystävänpäivätehtävät

Pienimpien tehtävä näyttää tältä:

Slide1

Tarkoitus on jutella ystävyydestä, harjoitella kaverin ja oman nimen kirjoittamista sekä piirtää kaunis värikuva kaverista. Tuotoksen voi sitten antaa kaverille sellaisenaan tai liimata ystävänpäiväkortin sisäkanteen. Ryhmässä voidaan joko arpoa kenelle kukakin piirtää kuvan, tai sitten piirretään ryhmän ulkopuolisen kaverin (tai serkun tms.) kuva ja annetaan/lähetetään terveiset kotoa digitaalisesti kännykameran avulla. Ystävänpäiväkortin voi tietysti tehdä myös omalle sisarukselle – sisarustenpäiväähän ei ainakaan suomalaisessa kalenterissa kai erikseen olekaan?

Niille, jotka osaavat jo kirjoittaa, olisi tarjolla samasta teemasta seuraavanlainen versio (tulosta näitä kaksi per arkki, jos haluat näistä samankokoiset kuin pienten puolen sivun korteista):

Slide2

Ystävyyden pohtimiseen yleisemmällä tasolla sopii alakouluikäisten kanssa tämä versio:

Slide3

Materiaalin levitys opetustarkoitukseen on toivottavaa, kunhan sitä ei tehdä omissa nimissä eikä missään tapauksessa kaupallisesti. Tytön ja pojan kuvat ovat ilmaisnäyte Whimsy Clipsiltä, sydämet ja tähdet peräisin ihan käyttämästäni PowerPoint -ohjelmasta.

Iloista ystävänpäivää Sveitsistä!

Terveisin,
Aino

 

Tekijä:

Copywriter by day, blogger by night

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s