Kategoria(t): pienille, Yleinen

Sääkortit

Heipä hei opet!

Sveitsissä alkaa talven selkä vihdoin taittua. Ylättävän takatavlen jälkeen lämpötiloja ja aurinkoisten tuntien määrää tarkkaillaan nyt jo taas toiveikkaampina. Tästä tuli mieleeni tehdä Suomi-kouluille omat sääkortit vuodenaikojen ja sääilmiöiden tarkkailun avuksi.

Tein tällä kertaa sekä mustavalkoiset että värilliset kortit. Ne voi laminoida tai printata vahvemmalle kartongille ja päällystää kontaktimuovilla molemmin puolin. Siten ne kestävä tarvittaessa kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Värilliset sääkortit -pdf

Mustavalkoiset sääkortit -pdf

Kortteja voidaan katsoa kerran viikossa, kerran kuussa tai vuodenajan vaihtuessa. Ryhmän pienimmät voivat valita päivän säätä vastaavat kuvat, isommat voivat katsoa lämpötilan (kännykkääkin voi tässä käyttää apuna) ja valita sopivat sanakortit kuvien alle.

Tarkoitukseni on tehdä sääkorttien kaveriksi vielä eriytettyjä sää- ja vuodenajat- aiheisia tehtäviä ja ehkä jonkun sanastopelin. Kenties saan mukaan myös kuukausisanastoa? Niissä menee kuitenkin vielä hetki, joten ajattelin laittaa nämä kortit blogiin jo nyt. Tässäpä sääkorttien esikatselukuvat:

Korttien kuvitus on ThinkingCaterpillarsin Teachers Pay Teachers -kaupasta. Pixabaystäkin mukaan mahtui yksi kuva.

Aurinkoista kevättä – tai kuulasta syksyä – kaikille!

Mainokset

Tekijä:

Copywriter by day, blogger by night. I am a 38-year-old Finnish freelancer married to a Cypriot diplomat. It seems I have accidentally signed up for a lifetime of culture shocks, both within my family and outside!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s